HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
 26.07.2021

Održan radni sastanak načelnika Daria Cvrtile i župana Željka Kolara sa suradnicima

U općinskoj vijećnici danas 26. srpnja 2021. godine, župan Željko Kolar sa suradnicima održao je radni sastanak sa novoizabranim načelnikom Dariom Cvrtilom i predsjednikom Općinskog vijeća Anđelkom Draganićem.
Načelnik Dario Cvrtila nakon pozdravnih riječi goste je upoznao sa projektima koji su u provedbi , planiranim aktivnostima za naredno razdoblje, kao i problematikom koja je naslijeđena od prethodne vlasti a koja će imati utjecaja na dinamiku provedbe planiranih projekata.

„Projekt izgradnje dječjeg vrtića u završnoj je fazi, trenutno nam je važno pronaći model kako osigurati financijska sredstva za podmirenje nastalih obaveza prema izvođaču radova. Nakon otvorenja vrtića Općina će morati izdvajati značajna financijska sredstva za njegovo funkcioniranje. Iz tog razloga u intenzivnoj smo komunikaciji sa Gradom Krapina i ravnateljicom gradskog vrtića Krapina kako bi vrtić u Gornjem Jesenju bio podružnica gradskog“.
„Što se tiče komunalne infrastrukture goruća tema nam je cestovna infrastruktura koja je u lošem stanju, bog lošeg pristupa u posljednjih nekoliko godina, neadekvatnog održavanja, te klizišta koja svake godine uzrokuju nova oštećenja“ –istaknuo je načelnik Cvrtila .
U nastavku ih upoznao sa planiranim projektima na uređenju i izgradnji cestovne infrastrukture za naredno razdoblje od kojih je važno spomenuti izgradnju spojne ceste koja bi povezivala Donje Jesenje s Gornjim, budući da postojeća cesta nije adekvatna za siguran promet, poglavito u zimskim uvjetima.
„Glavni cilj nam svakako jest i mora biti stvaranje uvjeta i zadržavanje naših mladih, a jedan od načina je ulaganje u infrastrukturu ali i obrazovanje najmlađih, jer mladi i obrazovani ljudi moraju bit stup razvoja cijele naše Općine stoga se moramo potruditi da im stvorimo uvjete za ostanak u Jesenju“– poručio je načelnik Cvrtila, te zahvalio županu Kolaru na interesu i želji da pomogne oko realizacije projekata na području Općine Jesenje pri tome izrazivši nadu će uz pomoć države i Županije naći rješenja za predstojeće izazove.

Župan Željko Kolar zahvalio je načelniku Cvrtili što je prezentirao projekte za naredno četverogodišnje razdoblje, posebno istaknuvši problematiku vezanu uz cestovnu infrastrukturu te dodao;
„Dao sam nalog ravnatelju ŽUC– a KZŽ-e da zajedno s Općinom vidimo na koji način bi radili proširenje određenih dionica županijskih cesta koje prolaze kroz Jesenje, ali i sanacije klizišta na cestama. Tu je i odlična ideja načelnika oko projektiranja jedne nove ceste, a naravno dotaknuli smo se i problema vezanih za sufinanciranje rada vrtića u JLS koje do sada nisu imale vrtiće, a iskoristile su mogućnost povlačenja bespovratnih sredstava i izgradnju vrtića. Fiskalni kapaciteti malih Općina kao što je Jesenje u velikoj su mjeri nedostatni i očigledno će biti problema oko sufinanciranja rada vrtića u budućnosti“ – izvijestio je župan Kolar, te dodao kako je vodstvo Općine Jesenje ovom prilikom upoznato i s gospodarskim ulaganjima Županije, a prezentirana je i mogućnost suradnje sa Zagorskom razvojnom agencijom. „Vjerujem da ćemo uspostaviti intenzivnu suradnju, kako bi u sljedeće četiri godine realizirali što više projekata koje si je zamislio načelnik sa svojom ekipom, ali isto tako i ja sa svojom“ – zaključio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.
Načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila istaknuo je da je svjestan da za neke od planiranih projekata četverogodišnji mandat neće biti dovoljan, te da je stoga važno da se s procesima počne što prije.
Na sastanku su u pratnji župana Željka Kolara sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, kulturu i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Snježana Murr, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec te Željka Grmovšek ispred Zagorske razvojne agencije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.09.2021. u 08:20 sati | Prikazano 1071 puta
Vezani članci
Trinaesta sjednica Općinskog vijeća
Prigodnim programom obilježen Međunarodni praznik dan žena
Volontiranje na WRC Croatia Rally-u 2023
I. Izmjena Plana nabave za 2023. godinu
AKUD "Žensko kazalište" organizira prigodni program povodom Dana žena
Natječaj za obavljanje poslova za radno mjesto domar (m/ž)
Natječaj za obavljanje poslova za radno mjesto kuhar m/ž
Natječaj za obavljanje poslova za radno mjesto odgajatelja/ice predškolske djece (m/ž)
Natječaj za obavljanje poslova za radno mjesto spremačica/servirka (m/ž)
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti za prijam službenika u službu na određeno vrijeme na radno mjesto: voditelj projekta “Zaželi za Općinu Jesenje“.
Financijski izvještaji za 2022. godinu
II Ponovljeni Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme radno mjesto pomoć starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju
Oglas za prijem u službu na određeno vrijeme u Jedinstveni upravni odjel Općine Jesenje na radno mjesto voditelj projekta “ZAŽELI za Općinu Jesenje”
Obavijest HŽ o posebnom režimu prometovanja vlakova na pruzi Zabok- Krapina
Ponovljeni Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme radno mjesto pomoć starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju
Dvanaesta sjednica Općinskog vijeća
Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme radno mjesto pomoć starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju
Obavijest o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u otvorenom postupku JN Sanacija klizišta -drenažni sustav zaselak Kovačeci (18.1.2023. – 24.1.2023.)
Plan nabave Općine Jesenje za 2023. godinu
Izvješća o realizaciji financiranih projekata/programa udruga u 2022. godini
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama
Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Dječjeg vrtića Jesenje
Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća