HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
 26.07.2021

Održan radni sastanak načelnika Daria Cvrtile i župana Željka Kolara sa suradnicima

U općinskoj vijećnici danas 26. srpnja 2021. godine, župan Željko Kolar sa suradnicima održao je radni sastanak sa novoizabranim načelnikom Dariom Cvrtilom i predsjednikom Općinskog vijeća Anđelkom Draganićem.
Načelnik Dario Cvrtila nakon pozdravnih riječi goste je upoznao sa projektima koji su u provedbi , planiranim aktivnostima za naredno razdoblje, kao i problematikom koja je naslijeđena od prethodne vlasti a koja će imati utjecaja na dinamiku provedbe planiranih projekata.

„Projekt izgradnje dječjeg vrtića u završnoj je fazi, trenutno nam je važno pronaći model kako osigurati financijska sredstva za podmirenje nastalih obaveza prema izvođaču radova. Nakon otvorenja vrtića Općina će morati izdvajati značajna financijska sredstva za njegovo funkcioniranje. Iz tog razloga u intenzivnoj smo komunikaciji sa Gradom Krapina i ravnateljicom gradskog vrtića Krapina kako bi vrtić u Gornjem Jesenju bio podružnica gradskog“.
„Što se tiče komunalne infrastrukture goruća tema nam je cestovna infrastruktura koja je u lošem stanju, bog lošeg pristupa u posljednjih nekoliko godina, neadekvatnog održavanja, te klizišta koja svake godine uzrokuju nova oštećenja“ –istaknuo je načelnik Cvrtila .
U nastavku ih upoznao sa planiranim projektima na uređenju i izgradnji cestovne infrastrukture za naredno razdoblje od kojih je važno spomenuti izgradnju spojne ceste koja bi povezivala Donje Jesenje s Gornjim, budući da postojeća cesta nije adekvatna za siguran promet, poglavito u zimskim uvjetima.
„Glavni cilj nam svakako jest i mora biti stvaranje uvjeta i zadržavanje naših mladih, a jedan od načina je ulaganje u infrastrukturu ali i obrazovanje najmlađih, jer mladi i obrazovani ljudi moraju bit stup razvoja cijele naše Općine stoga se moramo potruditi da im stvorimo uvjete za ostanak u Jesenju“– poručio je načelnik Cvrtila, te zahvalio županu Kolaru na interesu i želji da pomogne oko realizacije projekata na području Općine Jesenje pri tome izrazivši nadu će uz pomoć države i Županije naći rješenja za predstojeće izazove.

Župan Željko Kolar zahvalio je načelniku Cvrtili što je prezentirao projekte za naredno četverogodišnje razdoblje, posebno istaknuvši problematiku vezanu uz cestovnu infrastrukturu te dodao;
„Dao sam nalog ravnatelju ŽUC– a KZŽ-e da zajedno s Općinom vidimo na koji način bi radili proširenje određenih dionica županijskih cesta koje prolaze kroz Jesenje, ali i sanacije klizišta na cestama. Tu je i odlična ideja načelnika oko projektiranja jedne nove ceste, a naravno dotaknuli smo se i problema vezanih za sufinanciranje rada vrtića u JLS koje do sada nisu imale vrtiće, a iskoristile su mogućnost povlačenja bespovratnih sredstava i izgradnju vrtića. Fiskalni kapaciteti malih Općina kao što je Jesenje u velikoj su mjeri nedostatni i očigledno će biti problema oko sufinanciranja rada vrtića u budućnosti“ – izvijestio je župan Kolar, te dodao kako je vodstvo Općine Jesenje ovom prilikom upoznato i s gospodarskim ulaganjima Županije, a prezentirana je i mogućnost suradnje sa Zagorskom razvojnom agencijom. „Vjerujem da ćemo uspostaviti intenzivnu suradnju, kako bi u sljedeće četiri godine realizirali što više projekata koje si je zamislio načelnik sa svojom ekipom, ali isto tako i ja sa svojom“ – zaključio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.
Načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila istaknuo je da je svjestan da za neke od planiranih projekata četverogodišnji mandat neće biti dovoljan, te da je stoga važno da se s procesima počne što prije.
Na sastanku su u pratnji župana Željka Kolara sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, kulturu i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Snježana Murr, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec te Željka Grmovšek ispred Zagorske razvojne agencije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.09.2021. u 08:20 sati | Prikazano 1241 puta
Vezani članci
Preminula je Karmela Habjanec
Završna konferencija projekta "Zaželi za Općinu Jesenje"
Klopotec će ove godine klopotati i ptice tjerati u Cerju Jesenjskom - na tradicionalnoj manifestaciji i ministrica Marija Vučković
Obavjest HEP-a o nestanku struje
Poziv za dostavu ponuda za izvođenje građevinskih radova na sanaciji oštećenja i asfaltiranju nerazvrstanih cesta
Šesnaesta sjednica Općinskog vijeća
Poziv za dostavu ponuda za izvođenje radova na izgradnji parkirališnog prostora i nadstrešnice uz dječje igralište Gornje Jesenje faza II.
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti za prijam u službu vježbenika/ice u Jedinstveni upravni odjel Općine Jesenje